Gostovanje na TV Dunav povodom objave EHO Javnog poziva za samozapošljavanje

Gostovanje na TV Dunav povodom objave EHO Javnog poziva za samozapošljavanje

20. Dec 2022.

Povodom objave novog EHO javnog poziva za samozapošljavanje, na televiziji Dunav, u emisiji Dunavsko popodne, 15. decembra 2022. godine gostovala je koordinatorka projekta „Podrška za novi početak“ Ana Birgeš. Ona je objasnila da je to deo podrške u sklopu projekta namenjenog povratnicima iz Nemačke i drugih zemalja Zapadne Evrope, kojim su delom podržani i nepovratnici koji žive u istim uslovima siromaštva.

Ovom podrškom obezbeđen je alat u vrednosti od 750 evra za samozapošljavanje nezaposlenih lica, odnosno započinjanje manjeg sopstvenog posla. Prijavljeni prethodno moraju da prođu i organizovanu obuku o pisanju biznis plana, a osim alata koji Komisija dodeljuje najugroženijima  sa najboljim biznis planovima, korisnicima ove podrške obezbeđena je i podrška ekonomskog konsultanta u razvijanju posla do kraja ovog projekta u maju 2023. godine. 

U emisiji je takođe pomenuto da EHO ima dugogodišnju praksu u oblasti samozapošljavanja ugroženih grupa kroz različite projekte, od kojih u nekima sa još širom podrškom omogućava korisnicima i osnivanje manjih firmi.

Gostovanje u emisiji možete pogledati ovde:


odnosno: https://www.youtube.com/watch?v=kL68rSe6Y9s