Gostovanje na TV Dunav povodom objave EHO Javnog poziva za samozapošljavanje

20. Dec 2022.

Povodom objave novog EHO javnog poziva za samozapošljavanje, na televiziji Dunav, u emisiji Dunavsko popodne, 15. decembra 2022. godine gostovala je koordinatorka projekta „Podrška za novi početak“ Ana Birgeš. Ona je objasnila da je to deo podrške u sklopu projekta namenjenog povratnicima iz Nemačke i drugih zemalja Zapadne Evrope, kojim su delom podržani i nepovratnici koji žive u istim uslovima siromaštva.

Ovom podrškom obezbeđen je alat u vrednosti od 750 evra za samozapošljavanje nezaposlenih lica, odnosno započinjanje manjeg sopstvenog posla. Prijavljeni prethodno moraju da prođu i organizovanu obuku o pisanju biznis plana, a osim alata koji Komisija dodeljuje najugroženijima  sa najboljim biznis planovima, korisnicima ove podrške obezbeđena je i podrška ekonomskog konsultanta u razvijanju posla do kraja ovog projekta u maju 2023. godine. 

U emisiji je takođe pomenuto da EHO ima dugogodišnju praksu u oblasti samozapošljavanja ugroženih grupa kroz različite projekte, od kojih u nekima sa još širom podrškom omogućava korisnicima i osnivanje manjih firmi.

Gostovanje u emisiji možete pogledati ovde:


odnosno: https://www.youtube.com/watch?v=kL68rSe6Y9s