Podela paketića u Prihvatnim centrima u Šidu i Somboru

Podela paketića u Prihvatnim centrima u Šidu i Somboru

24. Dec 2022.

U okviru projekta „Osnaživanje žena i dece izbeglica“, u Prihvatnim centrima u Šidu i Somboru su 20.12. odnosno, 21.12. održane novogodišnje predstave i dodela paketića za decu koja borave u navedenim centrima.

Decu iz Prihvatnog centra su animirali glumci Amaterskog pozorišta "Branislav Nušić" iz Šida i tom prilikom su odigrali predstave „Vitamini, zdravi fini „ i „Carevo novo odelo“. Nakon predstave usledila je dodela paketića, fotografisanje i ples sa glumcima i deda Mrazom. Tokom aktivnosti je vladala praznična,vesela atmosfera.

Tokom prethodnih nedelja stručni saradnici angažovani za organizaciju radionica za decu koja borave u pomenutim prihvatnim centrima svoje aktivnosti su usmerili na izradu novogodišnjih ukrasa, kako bi spremno dočekali novogodišnje radosti sa decom. U toku predstave kolege iz IOM-a su obezbedile prevod na arapski jezik.

Aktivnosti koje se organizuju u prihvatnim centrima u Šidu i Somboru, su deo projekta: „Osnaživanje žena i dece migranata" koji podržava Evangelical Lutheran Church in America (ELCA) i realizuju se uz pomoć i podršku Komeserijata za izbeglice i migracije Republike Srbije (KIRS).