Održana Zimska škola u Šidu

Održana Zimska škola u Šidu

16. Jan 2023.

U periodu od 9.01. do 13.01. u osnovnoj školi "Sremski front" u Šidu, održana je Zimska škola. Projekat pod ovim nazivom je osmišljen u vidu radionica za decu školskog uzrasta iz Prihvatnog centra Šid, kao i za decu koja redovno pohađaju ovu školu.

Ideja je potekla od UNICEF- a, koja je u saradnji sa školom, Komesarijatom za izbeglice i Ekumenskom humanitarnom organizacijom i realizovana. Deca iz PC Šid su svakodnevno prisustvovala aktivnostima, odnosno radionicama koje su obuhvatale: srpski jezik kao nematernji, engleski jezik, kreativne radionice, interkulturalne radionice, kao i sportske radionice.

Edukatorka Ekumenske humanitarne organizacije, koja je angažovana na projektu „Osnaživanje žena i dece izbeglica“ je u okviru kreativnih radionica, održala dve aktivnosti, a to su: crtanje na temu „Prijateljstvo“ i bojanje zimskih motiva po srcima od stiropora.

Za vreme trajanja aktivnosti vladala je prijatna atmosfera, deca su uživala da se druže i uče kroz igru.

Projekat "Osnaživanje žena i dece izbeglica" Ekumenska humanitarna organizacija realizuje uz podršku Evangeličke Luteranske crkve iz Amerike (ELCA)