Svetski molitveni dan 2023

Svetski molitveni dan 2023

25. Feb 2023.

I ove godine Ekumenska humanitarna organizacija organizuje centralnu ekumensku molitvu za Svetski molitveni dan, u petak 3. marta u Rimokatoličkoj crkvi “Imena Marijinog” u Novom Sadu. Hrišćanske iz Tajvana su nam pripremile liturgiju sa lepom temom “ Čuo sam za vašu veru”. Liturgija se zasniva na tekstu iz Poslanice Efežanima 1;15-19. Čućemo priče o velikoj veri  nekoliko tajvanskih žena koje su, i pored teškoća sačuvale svoju veru i postale blagoslov za druge. S druge strane, napominju nas da, po uzoru na Apostola Pavla, neprestano zahvaljujemo Bogu za sve ljude koji žive svoju veru, koja se izražava kroz dela i reči ljubavi.

Tog dana, sa milionima vernika širom sveta molićemo se za Tajvan ali i za ceo svet da u njemu prevlada mir, pravednost i ljubav. I mi, ekumenska grupa žena iz Novog Sada,  želimo da svedočimo o našoj veri u Isusa Hrista i da naše svedočanstvo bude razumljivo i prijemčivo za druge ljude.

Žene SMD iz Novog Sada vas srdačno pozivaju, da u petak, 3. marta 2023. u 16.00 časova dođete u Rimokatoličku crkvu “Imena Marijinog”, (Katedralu) i da se u zajedništvu sa milionima žena tog dana molimo da nam Bog podari jaču veru koja će nadahnjuje i druge.