Svetski dan nevladinih organizacija

svetski dan ngo

27. Feb 2023.

Svetski dan nevladnih organizacija se obeležava sa ciljem da proslavi sve nevladine, neprofitne organizacije i da prepozna njihov uticaj na svet, sredinu, ljude i vrednosti. Iako je istorija nevladnih organizacija duga, njihov uticaj na društvo i društvene probleme kojima se bave, svakodnevno je sve veći.

Zvanično je dan priznat 2010.godine od strane 12 država članica Foruma nevladnih organizacija Baltičkog mora, da bi 2014. godine bio prepoznat i od strane Evropske unije, Ujedinjenih nacija i drugih internacionalnih organizacija.

Nevladina organizacija je po definiciji, organizacija koja je “neprofitno, volontersko udruženje građana koje na lokalnom, nacionalnom ili internacionalnom nivou se bavi problemima i pruža podršku u rešavanju istih a sa ciljem javnog dobra.”

Ekumenska humanitarna organizacija je jedna od 35.000 trenutno registrovanih nevladnih organizacija u Srbiji. Tim povodom bismo iskoristili današnji dan da se osvrnemo na sve što je naša organizacija uradila u proteklih 30. godina postojanja i na koji način je doprinela poboljšanju kvaliteta života svojih korisnika.

Takođe, ovom prilikom bismo želeli da se  zahvalimo svim donatorima, institucijama, svim saradnicima, nesebičnim ljudima koji su sve ove godine uz nas i zahvaljujući kojima možemo da nastavimo da rastemo i pomažemo i doprinosimo našem društvu.

Više o našoj organizaciji možete pronaći na našem sajtu: http://ehons.org/rs/