Održan prvi ciklus naprednih obuka

Održan prvi ciklus naprednih obuka

01. Mar 2023.

Kandidati koji su pokazali potencijal za započinjanje, proširenje i registraciju sopstvenog posla prisustvovali su naprednoj obuci, koja se održala 23.02.2023. godine u prostorijama Ekumenske humanitarne organizacije.

Pravni aspekt poslovanja, marketing, planiranje i povećanje preduzetničke svesti, kvalitetno uključivanje na tržište rada bile su oblasti i neke od mnogobrojnih tema koje je su obuhvaćene ovom obukom.  

Kandidati su imali prilike da se upoznaju sa pojmovima poput udruživanja, odnosa proizvod/usluga, resursi, tržište rada itd.. Predavači su predstavili i upoznali korisnike sa odgovornostima i obavezama koje sa sobom nosi registracija preduzeća ali takođe i prednostima.

U narednom periodu, planirano je održavanje dodatnih naprednih obuka koje imaju za cilj podršku korisnicima u registraciji i osnivanju njihove delatnosti.

Trogodišnji projekat “Obrazovanje i ekonomsko osnaživanje marginalizovanih grupa“ Ekumenska humanitarna organizacija sprovodi uz podršku Brot für die Welt i Diakonie Württemberg/Hoffnung für Osteuropa iz Nemačke.