Gostovanje u emisiji “Dunavsko popodne”

Gostovanje u emisiji “Dunavsko popodne”

03. Mar 2023.

Ko su povratnici, zašto se vraćaju nazad u Republiku Srbiju, u kakvim trenutno uslovima žive, sa kojim izazovima se suočavaju kako odrasli tako i deca povratnici, koje oblike podrške pruža i koje aktivnosti realizuje EHO, u emisiji „Dunavsko popodne“ koja je 1. marta 2023. godine bila emitovana uživo na Dunav televiziji, govorila je naša projektna koordinatorka, Tijana Čeliković.

Emisija se bavi aktuelnim društvenim, političkim i ekonomskim temama. 

Tijana je tokom emisije govorila o aktivnostima projektima „Servisni centar – Početna tačka“ i „Dodatna obrazovna podrška deci povratnicima“ koje EHO implementira u sklopu projekta „Jačanje nacionalnih i lokalnih sistema za podršku delotvornoj društveno-ekonomskoj integraciji povratnika na Zapadnom Balkanu“ koji finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj.

Servisni centar – Početna tačka otvoren je 15. decembra 2023. godine u okviru Mesne zajednice Vidovdansko naselje, koja se nalazi na adresi Dr Jovana Andrejevića 2, Novi Sad, i u samom centru povratnici vraćeni po osnovu Sporazuma o readmisiji mogu da dobiju informaciju o dostupnim uslugama na lokalnom nivou i šire, da budu upućeni na konkretne institucije i organizacije civilnog društva, da dobiju podršku prilikom ishodovanja dokumenata (opšte informacije, kopiranje, skeniranje...), a deca povratnici mogu da budu deo edukativno-inkluzivnih radionica i radionica dodatne obazovne podrške. 

Servisni centar otvoren je svaki radni dan 10 – 14 časova, broj telefona je: 069/707-461.

Celo gostovanje u emisiji možete pogledati na sledećem linku: