Održan Svetski molitveni dan

smd

07. Mar 2023.

U Rimokatoličkoj crkvi Ime Marijino u Novom Sadu, u petak, 3.marta 2023.godine održana je svečana bogoslužba Svetskom molitvenog dana. Ovo je tradicionalna ekumenska manifestacija, koju već 30 godina organizuje Odbor SMD, koji funkcioniše pod okriljem Ekumenske humanitarne organizacije.

Program sa liturgijom napisale su sestre sa Tajvana na temu “Čuo sam za vašu veru”, a zasnovanom na tekstu iz Poslanice Efescima 1;15-19 stih. U prelepoj crkvi okupili su se brojni vernici iz različitih crkava da se zajedno mole za dobrobit ove ostrvske zemlje koja se ponovo našla usled borbe velikih sila. Hrišćanke iz pet različitih crkava iz Novog Sada čitale su liturgiju i otpevale jednu pesmu. Praznik za oči, bio je i bogato ukrašen oltar, koji je predstavljao Tajvan kao “carstvo orhideja”.

Da ova bogoslužba bude i praznik za uši, postarala se Ana Jung, studentkinja Akademije umetnosti iz Novog Sada, koja nam je odsvirala par melodija na orguljama. Zahvaljujemo se svima, koji su doprineli da ovo bude jedinstveni duhovni doživljaj i blagoslov.