Završena podela bele tehnike za 49 porodica korisnika EHO stambene podrške u 2021. i 2022. godini

Dobio smederevac

09. Mar 2023.


Kao dodatnu pomoć, u sklopu stambene podrške pružene tokom 2021. i 2022. godine za ukupno 49 porodica u Sremskoj Mitrovici, Rumi i Pećincima, EHO je ove godine obezbedio poboljšanje uslova stanovanja u vidu smederevca ili kombinovanog frižidera, čija isporuka porodicama je završena u martu 2023. godine. EHO to sprovodi u sklopu projekta namenjenog povratnicima iz Nemačke i drugih zemalja Zapadne Evrope „Podrška za novi početak“, kojim su delimično podržani i nepovratnici koji žive u lošim stambenim uslovima.

Prethodnom stambenom podrškom obezbeđen je građevinski materijal neophodan za popravku kuća, stručna podrška EHO inženjera na terenu tokom građevinskih radova, kao i plaćeni instalaterski i keramičarski radovi za nova kupatila. Ostale građevinske radove izvele su porodice sopstvenim sredstvima.

Cilj ove podrške je obezbeđivanje boljih uslova za stanovanje odabranih ugroženih porodica čime bi se doprinelo njihovoj lakšoj (re)integraciji u lokalnu zajednicu.

Usluge koje su pružene su, u ime nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), podržane od Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, u okviru Programa „Migracije za razvoj“ (PME).