Podela opreme korisnicima EHO podrške za samozapošljavanje

11. Apr 2023.


Početkom aprila 2023. godine započela je isporuka opreme za samozapošljavanje ovogodišnjim korisnicima te podrške, u okviru projekta namenjenog povratnicima iz Nemačke i drugih zemalja Zapadne Evrope „Podrška za novi početak“.

Ove godine podršku je dobilo 12 povratnika sa teritorije Sremske Mitrovice, Rume i Pećinaca. Oni su prethodno prošli Obuku o pisanju biznis plana i selekciju njihovih prijava sa biznis planom od strane Komisije za odabir korisnika podrške. Osim traženog alata u vrednosti do 750 evra bez PDV-a, korisnici će dobiti i stručnu podršku EHO savetnika u vođenju sopstvenog posla do kraja maja, a sve u cilju postizanja što boljih poslovnih rezultata i većeg prihoda za njihovo domaćinstvo.

Prilikom prve isporuke 6. aprila u Sremskoj Mitrovici, bili su prisutni i predstavnik GIZ Srbija Marija Dragić, Projektni Menadžer/PME kontakt osoba za saradnju sa OCD u Srbiji, kao i Ana Birgeš, EHO Koordinator projekta, koji su se na licu mesta uverili u zadovoljstvo korisnika dobijenom opremom. Tom prilikom Miodragu Dimiću iz Laćarka je isporučen razni alat za automehaničara, a Mariji Đaniji Halilović oprema za pranje kola, tepiha i nameštaja.

Usluge koje su pružene su, u ime nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), podržane od Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, u okviru Programa „Migracije za razvoj“ (PME).