Obeležen Međunarodni dan planete Zemlje

Obeležen Međunarodni dan planete Zemlje

24. Apr 2023.

Svake godine, 22. aprila se obeležava Međunarodni dan planete Zemlje u cilju skretanja pažnje na značaj očuvanja prirode i sprečavanja negativnih posledica ljudskih aktivnosti po životnu sredinu. Ovaj datum se obeležava još od 1970. godine, a 2009. godine Generalna skupština UN donela je Rezoluciju A/RES/63/278, težeći da istakne globalni značaj obeležavanja ovog datuma, u cilju upozorenja na opasnosti koje prete životu na Zemlji, ekosistemima i urbanim zonama usled razvoja industrije, povećane potrošnje energije, globalnog zagrevanja i klimatskih promena.

U Prihvatnom centru Šid stanica, edukatorke EHO-a angažovane na projektu "Osnaživanje žena i dece izbeglica", u kutku za decu, organizovale su radionicu na navedenu temu, kako bi deca koja borave u kampu bila svesna svoje odgovornosti prema planeti na kojoj živimo i tako smanjila negativan uticaj na životnu sredinu.
Projekat "Osnaživanje žena i dece izbeglica" Ekumenska humanitarna organizacija realizuje uz podršku Evangeličke Luteranske crkve iz Amerike (ELCA).