Lazar Jovanović dobio podršku za samozapošljavanje u vidu alata

Lazar Jovanović dobio podršku za samozapošljavanje u vidu alata

11. May 2023.


Lazar Jovanović dobio je u aprilu 2023. godine EHO podršku za samozapošljavanje u vidu alata za sečenje drva i košenje trave.

2014. godine Lazar je sa ženom otišao u Nemačku i tražio azil tamo. Posle više od godinu dana su se vratili u Srbiju, a u Nemačkoj im se u međuvremenu rodila i ćerka.

Lazar sada ima 28 godina i živi u Popincima sa ženom i 4-ro maloletne dece. On radi sezonske poljoprivredne poslove, ponekad seče drva za nadnicu ili uslužno kosi travu.

Kako sam kaže, alat koji je dobio od EHO-a, nova testera i trimer, omogućiće mu da radi brže i bolje, da dobija više poslova i zaradi više i tako će moći da podrži obrazovanje svoje dece.

Podrška koju je dobio namenjena je samozapošljavanju povratnika iz Nemačke i drugih zemalja Zapadne Evrope, u okviru projekta „Podrška za novi početak“.

Usluge koje je EHO pružio su, u ime nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), podržane od Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, u okviru Programa „Migracije za razvoj“ (PME).