Održana radionica o značaju higijene

Održana radionica o značaju higijene

06. Jun 2023.

U Prihvatnom centru u Šidu, prethodne nedelje je održana preventivna radionica na temu Higijena, organizovana od strane saradnica Ekumenske humanitarne organizacije, angažovanih na projektu "Osnaživanje žena i dece izbeglica", a uz pomoć Кomesarijata za izbeglice i migracije (KIRS), Centra za socijalni rad i organizacije „International Organization for Migration“ (IOM).

U prisustvu 19 maloletnika bez pratnje, koji su korisnici PC Šid stanica, vođen je razgovor o sprovođenju i održavanju lične i opšte higijene prostora u kojem borave. Razgovor je vođen frontalno i interaktivno, nakon čega su korisnici, uz pomoć voditelja radionice u napravili uputstva za pravilno pranje ruku, a zatim i sredili sobe u kojima borave i očistili dvorište kampa.

Ovim aktivnostima je kod dece podstaknuta odgovornost, kohezija i pripadnost grupi, a istovremeno je podignuta svest o značaju održavanja prostora i očuvanja zdravlja.

Projekat "Osnaživanje žena i dece izbeglica" Ekumenska humanitarna organizacija realizuje uz podršku Evangeličke Luteranske crkve iz Amerike (ELCA).