Katalog malih školskih interkulturalnih projekata

1

22. Jun 2023.

Ekumenska humanitarna organizacija je kroz četvorogodišnji  projekat ,,Socijalna inkluzija Roma i drugih osetljivih grupa u Srbiji 2019-2022“ unapredila razvoj interkulturalnosti u obrazovnom sistemu.

U periodu od 2019-2022 godine organizovano je četranest obuka, koje su obuhvatila nastavno osoblje iz jedanaest lokalnih samouprava. Dvesta sedamdeset četiri osobe iz dvadest pet osnovnih i srednjih škola učestvovale su u ovim obukama.

Nakon završenih obuka nastavno osoblje je praktično znanje i veštine primenilo u praksi. Škole su uz podršku EHO tima realizovale male školske projekte koji su promovisali interkulturalnost, toleranciju, solidarnost i nedsikriminaciju. Svi mali školski projekti su objedinjeni u katalogu koji za cilj ima predstavljanje primera dobre prakse u radu sa decom iz osetljivih grupa.

Svako dete ima pravo na kvalitetno obrazovanje, s’ toga Ekumenska humanitarna organizacija i dalje nastoji da će svojim programima i projektima doprineti stvaranje boljeg ambijenta gde se različitost uvažava, poštuje i smatra bogatstvom.

Katalog možete pogledati na priloženom linku

Projekat finansira HEKS/EPER iz Švajcarske