Obeležen Međunarodni dan izbeglica u PC Šid

1

22. Jun 2023.

Generalna Skupština Ujednjenih nacija je 2000. godine usvojila Rezoluciju kojom je 20. jun proglasila Međunarodnim danon izbeglica. Ovaj dan se obeležava u sećanje na one ljude koji su bili primorani da usled ratova, zbog straha od progona, nasilja, konflikta napuste svoje domove, ali u znak podrške onima koji se i danas suočavaju sa sličnim problemima.

Tim povodom su saradnice Ekumenske humanitarne organizacije, angažovane na  projektu "Osnaživanje žena i dece izbeglica", a  u saradnji sa KIRS-om i organizacijom DRC, organizovale sportski dan u PC Šid. U dvorištu kampa postavljen je poligon spretnosti, gde su sprovedene  takmičarske igre u kojima je učestvovalo 24 maloletnika bez pratnje, koji su trenutno korisnici centra. Najboljim takmičarima dodeljene su prigodne nagrade.

Cilj ove aktivnosti je podsticanje na fizičke aktivnosti, očuvanje fizičkog i mentalnog zdravlja, druženje, podsticanje takmičarskog duha kao i podsticanje vesele i prijatne atmosfere.

Projekat "Osnaživanje žena i dece izbeglica" Ekumenska humanitarna organizacija realizuje uz podršku Evangeličke Luteranske crkve iz Amerike (ELCA).