Obeležen Svetski dan muzike

1

22. Jun 2023.

U Prihvatnom centru u Somboru  Ekumenska humanitarna organizacija je u saradnji sa Udruženjem policajaca i građana"Bezbedna zajednica", Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM) i plesnom grupom B13 organizovala različite edukativne i muzičke radionice kojima se obeležio Svetski dan muzike koji svake godine  proslavlja 21.juna.

Kroz edukativne radionice korisnici centra su naučili nešto više o muzičkim instrumentima, ali i istakli kakvo osećanje u njima budi muzika. Razgovaralo se o tradicionalnoj arapskoj muzici, kao i o tome kako muzika utiče na njih. Nakon edukativne radionice usledio je nastup plesne grupe B13 koji su svojim muzičkim i plesnim talentom i veselom koreografijom izazvali najveću pažnju korisnika u centru. Usledio je tradicionalni sirijsko libanski ples pod nazivom  "Depka" koji su korisnici iz centra demonstrirali.  Na kraju su članovi grupe B13 i korisnici iz centra  igrali zajedno,  razmenjivali plesne koreografije i napravili divnu, veselu atmosferu u kojoj su svi prisutni uživali.

Projekat "Osnaživanje žena i dece izbeglica" Ekumenska humanitarna organizacija realizuje uz podršku Evangeličke Luteranske crkve iz Amerike (ELCA).