Održane radionice u Prihvatnom centru u Somboru

Održane radionice u Prihvatnom centru u Somboru

05. Jul 2023.

Ekumenska humanitarna organizacija je u saradnji sa Кomesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije, Internacionalnom organizacijom za migracije i Udruženjem policajaca i građana „Bezbedna zajednica“, organizovala dve aktivnosti u Prihvatnom centru u Somboru. Lica koja su smeštena u pomenutom Centru su imala priliku da budu deo sportskih i kreativnih aktivnosti.

U okviru sportskog dela, organizovane su utakmice prijateljstva, kroz koje je istaknut značaj fer-pleja, dok su u kreativnom kutku učesnici imali priliku da izraze svoje veštine modelovanja i slikanja na platnu.

Navedene aktivnosti su sprovedene kroz projekat "Osnaživanje žena i dece izbeglica", gde je poslata poruka dobrodošlice onima koji su na svom putu migracije stigli do Republike Srbije. Učesnici su imali priliku da se druže, izražavaju svoju kreativnost i rekreiraju se uz odabrani sport.

Projekat "Osnaživanje žena i dece izbeglica" Ekumenska humanitarna organizacija realizuje uz podršku Evangeličke Luteranske crkve iz Amerike (ELCA).