„Moja priča – Naša priča“ Izložba fotografija sa muzičko – plesnim programom

„Moja priča – Naša priča“ Izložba fotografija sa muzičko – plesnim programom

27. Jul 2023.


U ponedeljak 24. jula 2023. godine sa početkom u 19h u prostorijama Omladinskog centra „OPENS“ otvorena je izložba fotografija nastalih na projektu koji Ekumenska humanitarna organizacija realizuje u saradnji sa Omladinskim savezom udruženja „OPENS” kroz program „Mladi u Centru održive zajednice" za 2023. godinu, a koji se finansira iz budžeta Grada Novog Sada, Gradske uprave za sport i omladinu - Kancelarija za mlade.

Svaka izložena fotografija priča jednu priču, šta sve mladi mogu kad imaju dovoljno samopouzdanja i priliku da isto ojačaju, da se druže sa vršnjacima, da razmenjuju znanja i iskustva, da imaju mesta za druženje i da budu akteri u svim društvenim i kulturnim događajima.

Za muzičko - plesni program, zabavnu i veselu atmosferu uz dinamičan bit bubnja i gitara i veseli ritam dens muzike, bili su zaduženi mladi muzičari iz škole muzike u Novom Sadu „Kreativni M kutak“ i grupa B13.

Plesna grupa B13 nastala je podrškom deci i mladima kroz projekat „Podrške deci koja su u riziku da budu uključena u život i/ili rad na ulici“ koji projekat realizuje Ekumenska humanitarna organizacija punih 13 godina uz podršku Stepic CEE Charity, i grupa ima česte probe i nastupe u različitim kulturnim stanicama, omladinskom centru i drugim društvenim događajima i rado učestvuju na svim drugim aktivnostima.

Škola muzike „Kreativni M kutak“ nastala je 2010. godine kao oaza mira u jednom kutku grada sa ciljem da deci i mladima približi muziku na kreativan način i da razvije njihovu ljubav prema muzici.

Izložene fotografije su nastale tokom realizacije aktivnosti na projektu „Inkluzivno – edukativne aktivnosti za mlade Romkinje i Rome povratnike po osnovu sporazuma o readmisiji“ tokom perioda mart – jul 2023. godine, a mera koju je bilo potrebno ostvariti odnosi se na osnaživanje i uključivanje većeg broja mladih iz osetljivih grupa. Većina aktivnosti nastala je u okviru projekta „Servisni centar – Početna tačka“ koji je deo projekta „Jačanje nacionalnih i lokalnih sistema za podršku delotvornoj društveno – ekonomskoj integraciji povratnika na Zapadnom Balkanu“ koji finansira Evropska unija, a sprovodi program ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).