Poziv na radionicu „U tuđim cipelama“

Poziv na radionicu „U tuđim cipelama“

08. Sep 2023.

Oko nas postoje nevidljivi ljudi. Oni se u medijima, u javnosti pojave samo kada nastane neki problem, a i tada mnogima lakne zbog toga što baš njih mogu da okrive. Nekima je lakše ako svoj bes usmere ka njima, ne misleći na neke svoje frustracije. Krivi su ljudi sa margine, jer ih često tako nazivamo.   

Koliko je ta margina tanka? I koliko smo spremni da obujemo njihove cipele i prošetamo po toj tankoj margini, kako bi zaista mogli da razumemo poteškoće kroz koje prolaze i patnju koju često doživljavaju? Da li smo dovoljno otvoreni da shvatimo i to, da su ponekad i srećni? Zahvalni? Nestereotipno i neočekivano srećni i zahvalni...

Pozivamo vas na radionicu o migracijama, gde nam je cilj da vas izujemo iz vaših cipela, kako bi mogli da probate tuđe. Kako li je hodati u tim cipelama? Da li su iznošene? Da li su tesne?
Verovatno nikad nećemo u potpunosti moći da razumemo. Možda je važnije to, što uopšte pokušavamo da razumemo.

Mi smo grupa omladinskih radnica, novinarki, dramskih pedagoga i umetnica, koje su se okupile u okviru projekata EHO-a, koji se bave migracijama. Nakon godinu dana rada na terenu, kako sa izbeglicama/migrantima, tako i sa lokalnom zajednicom i studentima medija, želimo da vas pozovemo da zajednički isprobamo edukativne metode koje za cilj imaju buđenje empatije i razumevanja, a kao metod koriste žive priče, dokumentarni film, dramu i likovnu umetnost.

Radionica će se održati 20.09. od  9:00 – 17:00 časova u prostorijama Kulturne stanice Barka, Čenejska 54, Novi Sad.

Možete se prijaviti putem mejla na milica@ehons.org. U mejlu pošaljite ime i prezime, broj telefona i kratko obrazloženje/motivaciju zašto se prijavljujete.  
Prijava na radionicu je obavezna jer su mesta ograničena.

Ova aktivnost je deo projekta “Podrška u zaštiti i humanitarna pomoć ljudima u pokretu” koji realizuje Ekumenska humanitarna organizacija uz finansijsku podršku HEKS/EPER iz Švajcarske.