Potpisivanje sporazuma o saradnji sa 7 jedinica lokalnih samouprava

Potpisivanje sporazuma o saradnji u Kragujevcu

14. Sep 2023.

U utorak 12.09.2023. godine u Kragujevcu Ekumenska humanitarna organizacija u okviru projekta „Socijalna inkluzija za dostojanstven život Roma i drugih osetljivih osoba u Republici Srbiji 2023-2026“, organizovala je potpisivanje sporazuma o saradnji sa sedam jedinica lokalnih samouprava - Beočin, Kovin, Velika Plana, gradskim opštinama Zvezdara i Voždovac i gradovima Niš i Kragujevac.

Potpisivanju dokumenta o sprovođenju projekta prisustvovao je ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov.

Uvodne reči pripale su gradonačelniku grada Kragujevca Nikoli Dašiću, ministru za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislavu Žigmanovu, direktorki Ekumenske humanitarne organizacije Anni Brtki Valent, dr. Gordani Damjanović članici Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu i koordinatorki projekta Slađani Jovanović.

Nakon uvodnog obraćanje, predstavnici navedenih lokalnih samouprava pristupili su potpisivanju sporazuma o saradnji.

Domaćin datog događaja, grad Kragujevac je dugogodišnji partner Ekumenske humanitarne organizacije na različim projektima te potpisivanjem sporazuma nastavlja se dalja uspešna saradnja.

Važnost ovog projekta su afirmativne akcije u obrazovanju, rešavanje ozakonjenja nelegalnih objekata radi unapređenja stanovanja kao i prevencija pojave diskriminacije prema socijalno osteljivim grupama i negovanje ravnopravnosti u našem društvu kako bi Romi i druge osetljive grupe bile tretirane dostojanstveno i bez diskriminacije.

Projekat „Socijalna inkluzija za dostojanstven život Roma i drugih osetljivih osoba u Republici Srbiji 2023-2026“ podržan je od strane švajcarske organizacije HEKS/EPER.

Više o ovom događaju možete pogledati na sledećim linkovima:

https://www.minljmpdd.gov.rs/aktuelnosti-vesti.php#a360

https://www.youtube.com/watch?v=gdeLhWwB_K0