Podeljeno 134 donacija ACT alijanse građanima opstine Požega

Podeljeno 134 donacija ACT alijanse građanima opstine Požega

27. Sep 2023.

Ekumenska humanitarna organizacija je uz podršku svojih partnera iz međunarodne organizacije “ACT Alliance” sa sedištem u Ženevi, u saradnji sa Skupštinom Opštine Požega i dobrotvornom fondacije Srpske pravoslavne crkve “Čovekoljublje”podelila donacije u dinarskoj protiv-vrednosti od oko 3 miliona dinara za 134 porodica sa teritorije Opštine Požega, čijim domaćinstvima je pričinjena materijalna šteta za vreme poplava juna meseca ove godine.

U koordinaciji sa nadležnim stručnim službama Opštine Požega, 26 septembra 2023. godine organizovana je podela 134 keš-kartica, odnosno DINACARD poklon-kartica Poštanske štedionice u protiv-vrednosti od oko 190 evra, kojim će korisnici te pomoći moći da plaćaju neophodne artikle i usluge za oporavak od posledica poplave.

Lokalna TV Požega je medijski pokrila podelu kartica na njihovom youtube kanalu: https://www.youtube.com/watch?v=2kLO4sjcyZE

Prethodnog dana, u Skupštini opštine Trstenik je bio organizovan završetak i monitoring podele keš kartica iz iste donacije.

Zaključno sa ove 2 podele u Trsteniku i Požegi, potpuno je realizovana distribucija donacije od ACT alijanse krajnjim korisnicima u navedene dve opštine u ukupnom iznosu od oko 6,5 miliona dinara. Tokom podele kartica, u skladu sa instrukcijama donatora, svaki korisnik je dobio kopiju prigodnog uputstva "Osam koraka da sačuvate zdravlje u toku poplava" (autori: Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut").