Podeljeno 134 donacija ACT alijanse građanima opstine Požega

27. Sep 2023.

Ekumenska humanitarna organizacija je uz podršku svojih partnera iz međunarodne organizacije “ACT Alliance” sa sedištem u Ženevi, u saradnji sa Skupštinom Opštine Požega i dobrotvornom fondacije Srpske pravoslavne crkve “Čovekoljublje”podelila donacije u dinarskoj protiv-vrednosti od oko 3 miliona dinara za 134 porodica sa teritorije Opštine Požega, čijim domaćinstvima je pričinjena materijalna šteta za vreme poplava juna meseca ove godine.

U koordinaciji sa nadležnim stručnim službama Opštine Požega, 26 septembra 2023. godine organizovana je podela 134 keš-kartica, odnosno DINACARD poklon-kartica Poštanske štedionice u protiv-vrednosti od oko 190 evra, kojim će korisnici te pomoći moći da plaćaju neophodne artikle i usluge za oporavak od posledica poplave.

Lokalna TV Požega je medijski pokrila podelu kartica na njihovom youtube kanalu: https://www.youtube.com/watch?v=2kLO4sjcyZE

Prethodnog dana, u Skupštini opštine Trstenik je bio organizovan završetak i monitoring podele keš kartica iz iste donacije.

Zaključno sa ove 2 podele u Trsteniku i Požegi, potpuno je realizovana distribucija donacije od ACT alijanse krajnjim korisnicima u navedene dve opštine u ukupnom iznosu od oko 6,5 miliona dinara. Tokom podele kartica, u skladu sa instrukcijama donatora, svaki korisnik je dobio kopiju prigodnog uputstva "Osam koraka da sačuvate zdravlje u toku poplava" (autori: Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut").