Uz podršku EHO do frizerskog salona

Uz podršku EHO do frizerskog salona

30. Nov 2023.

Frizerski salon, vlasnica Buba Đurkić – ovo će, sva je prilika, u skoroj budućnosti pisati na vratima jednog lepo uređenog i alatima opremljenog frizerskog salona u Gospođincima i činiće ponosnim i Bubu i njene roditelje.    
Buba Đurkić je vredna devojka koja je pred sobom imala jasnu viziju šta želi u životu i taj je put, uz podršku i pomoć Ekumenske humanitarne organizacije, dosledno sledila.
Upisala se u Srednju tehničku školu “Pavle Savić” koja obrazuje frizere, a koja je deo sistema dualnog obrazovanja. Od lane je ta škola uključena u EHO projekat “Obrazovanje i ekonomsko osnaživanje marginalizovanih grupa”.
Buba je bila jedno od 20 dece iz te škole uz koje je EHO bila tokom školske godine, pomogla školskim priborom, te pružila  individualnu mentorsku podršku. Deca su  učestvovala u različitim radionicama što im je pomoglo da dobiju što bolje ocene i uspešno završe razred.
Ove godine, grupa učenika koji su u junu uspešno završili srednju školu, bili su uključeni u obuke o pisanju biznis plana i konkurisali su za grant za početnike u poslu. Na kraju dvostepenog procesa selekcije, EHO je Bubu izabrala kao najbolju, što joj je donelo godinu prakse u frizerskom salonu u Novom Sadu, alat i opremu za bavljenje frizerskim zanatom.
EHO na ovaj način doprinosi da kvalitetno obrazovanje bude dostupno svakom detetu. Unapređenjem znanja kroz obuke, obezbeđivanjem alata i opreme za rad, kontinuiranom konsultantskom podrškom, doprinosi se poboljšanju uslova i prava na rad dece iz marginalizovanih grupa. Povezivanjem i koordinacijom obrazovanja i ekonomskog osnaživanja, postižemo bolje rezultate u poboljšanju socio-ekonomskog statusa ljudi iz marginalizovanih grupa.
Školovanje u sistemu dualnog obrazovanje je pravi način koji u budućnosti obezbeđuje nov, sasvim drugačiji život za devojke i mladiće, kao i za celu njihovu porodicu.