Zanatom i alatom do ostvarenja snova

1

07. Dec 2023.

Tanja Gvero iz Novog Sada nalazi se među onima koji su ponudili najbolje poslovne ideje i na konkursu Ekumenske humanitarne organizacije dobili šansu da ostvare svoje vizije i u budućnosti promene životne puteve. Tehničku školu "Pavle Savić" Tanja je završila u junu 2023 i dobila diplomu frizera.

Tokom školovanja učenica je bila uključena u projekat EHO “Obrazovanje i ekonomsko osnaživanje marginalizovanih grupa” - redovnije je pohađala nastavu, aktivnije se uključivala u radionice, što joj je donelo uspešan završetak školovanja.

Tanja je takođe pohađala različite kurseve i istovremeno frizerski zanat brusila je kroz praksu u školi i kroz jednogodišnji samostalan rad.

Alat koji joj je EHO donirao, pružiće joj mogućnost da bude konkurentnija na tržištu, da bude brža u radu i da uz nova znanja razvija dalje svoje poslovanje i usluge.

Projekat “Obrazovanje i ekonomsko osnaživanje marginalizovanih grupa” realizuje se uz podršku Brot für die Welt i Diakonie Württemberg / Hoffnung für Osteuropa iz Nemačke. Paket podrške korisnicima obuhvata obuku o izradi biznis plana, nabavku opreme i alata za najbolje poslovne ideje i mentorsko praćenje i podršku.