Saška Ignjac: Bez alata, nema zanata

Saška Ignjac: Bez alata, nema zanata

14. Dec 2023.

Svaki zanat je zlata vredan, ali se ne može obavljati bez dobrog alata – bez alata, nema zanata!

Ovu formulu dobro zna mlada žena Saška Ignjac iz naselja Klisa u Novom Sadu. Upravo joj ta dobro znana kombinacija, alata i zanata, daje šansu da otvori vrata kroz koja će pokrenuti promene i graditi profesionalni život.

Saška uči frizerski zanat, peče ga u jednom novosadskom frizerskom salonu. Pohađa obuku za muškog frizera, primećuje da muškarci sve više poklanjaju pažnju svom izgledu. Talentovana je i vešta. Spremna je da se dalje usavršava, stiče znanja i veštine u salonu, što će primenjivati u budućem samostalnom radu.

Saška zanat stiče svakim danom sve više, a alat je, zahvaljujući svojim sposobnostima dobila na dar od Ekumenske humanitarne organizacije.

Podrka Saški je deo projekta „Obrazovanje i ekonomsko osnaživanje marginalizovanih grupa”, koji se realizuje uz podršku Brot für die Welt i Diakonie Württemberg / Hoffnung für Osteuropa iz Nemačke.

Do juna naredne godine EHO će pomoći da još tridesetak ljudi lakše i brže dođe do alata koji su im preko potrebni da bi mogli da rade, osamostaljuju se i sebi grade izvesniju budućnost.