Podela grantova za male školske projekte

Podela grantova za male školske projekte

15. Dec 2023.

U prostorijama Ekumenske Humanitarne Organizacije održano je svečano potpisivanje ugovora o donaciji za grantove malih školskih projekata!

14.12.2023. godine je bio poseban dan jer smo zajedno obezbedili grantove od 150.000 dinara za podršku za 11 škola kroz projekat "Socijalna inkluzija za dostojanstven život Roma i drugih osetljivih osoba u Srbiji 2023-2026".

Cilj našeg projekta je jednostavan, ali moćan - prihvatanje različitosti, razvijanje tolerancije i poštovanje kulture i tradicije.

Ponosno najavljujemo da će sledeće škole realizovati ove inspirativne projekte:

- TŠ “Nikola Tesla” iz Velike Plane, OŠ “22 Oktobar” iz Surčina, OŠ “19 Oktobar” iz Kragujevca, OŠ “Karađorđe” iz Velike Plane, OŠ “Olga Milošević” iz Smederevske Palanke,  OŠ “Mirko Jovanović” iz Kragujevca,  OŠ “Vojvoda Putnik” iz Ripnja, OŠ “Vuk Karadžić” iz Niša, OŠ “Bora Radic” iz Bavaništa,  OŠ “Jovan Popovic” iz Suseka i OŠ “Vuk Stefanovic Karadžić” iz Kragujevca.

Direktorka Ekumenske Humanitarne Organizacije, Anna Brtka Valent, poručuje da je naša organizacija uvek otvorena za saradnju i pružanje podrške.

Slađana Jovanović, projektna koordinatorka, nakon potpisivanja ugovora, ističe da "škole treba da se prijave za ovakve projekte jer su potrebe učenika brojne. Želimo da pružimo posebnu podršku školama koje su prvi put aplicirale kako bi nastavile da rade i razvijaju svoje ideje”.

11 škola kroz oformljene timove, učesnike, mlade aktiviste imaće priliku da doprinese pozitivnim promenama u svojim školama i lokalnim sredinama. Doprineće promovisanju i unapređivanju interkulturalnog obrazovanja, izgradnji razumevanja, uspostavljanju kontakata i poboljšanju komunikacije među pripadnicima različitih kultura uz uzajamno poštovanje vrednosti, tradicije i normi.

Mladi će tako  postati aktivni učesnici  u svojim zajednicama i  dugoročno će uticati na promenu stavova dece i mladih, roditelja, nastavnika i šire društvene zajednice prema Romima.

Zajedno gradimo mostove razumevanja i podrške! Obrazovanje je naš pokretač za poštovanje različitosti.

Projekat „Socijalna inkluzija za dostojanstven život Roma i drugih osetljivih osoba u Republici Srbiji 2023-2026“ finansira HEKS EPER, Švajcarska.