Podrška za šestoro vrednih ljudi

1

22. Dec 2023.

Ekumenska humanitarna organizacija je protekle nedelje predala alat i opremu za rad  za šestoro korisnika. Podržani su: Danijel Nikolić, Nikola Draganov i Vladimir Putnik  iz  Ilandže, Dejan Krudulj iz  Dobrice, Nataša Jovanović  iz  Seleuša i Milenko Bogdanović iz Banatskog Karlovca. Izbor korisnika je urađen u saradnji sa Centrom za socijalni rad Alibunar.

Danijel Nikolić je mlad čovek sa završenom osnovnom školom,  koji se bavi održavanjem zelenih površina.  Živi sa roditeljima. Oprema će mu omogućiti da prihvata poslove i radi zajedno sa ocem, da budu efikasniji, da rade još kvalitetnije, kao i da ostvare veću zaradu i poboljšaju standard porodice.

Nikola Draganov živi sa suprugom i dve odrasle ćerke. Završio je osnovnu školu, a alat je dobio za građevinske poslove. Merdevine koje mu je EHO darovala će mu posebno koristiti i omogućiti da profesionalno obavlja posao.

Vladimir Putnik je mlad momak, živi sa bakom. Završio je osnovnu školu. Alat za održavanje zelenih površina jako će mu dobro doći  -  pored obavljanja poljoprivrednih poslova, bavi se košenjem  trave oko kuća i sečenjem drva.

Dejan Krudulj je samohrani roditelj, koji živi sa ocem i četvoro dece. Završio je osnovnu školu, bavi se održavanjem zelenih površina i sitnim popravkama opreme i alata.  Dejan je veoma vredan i motivisan da radi, obzirom da je on jedini član porodice koji privređuje. Uz njega polako počinje da radi i  sin i uskoro će biti veoma značajna podrška ocu u sticanju prihoda za porodicu.

Nataša Jovanović živi u sopstvenoj kući sa mužem i troje dece. Alat je dobila za pružanje manikirskih i pedikirskih usluga. Motivisana je da započne posao u selu gde nema posebnu konkurenciju. Sopstveni posao će joj omogućiti da radi od kuće i bude blizu dece.

Milenko Bogdanović ima 64 godine, osoba je sa invaliditetom i živi u veoma teškim uslovima. Bavi se košenjem, sakupljanjem sekundarnih sirovina i drugim sitnijim poslovima od kojih se izdržava. Dobio je alat za održavanje zelenih površina. On ostvaruje veoma skroman prihod obavljajući razne poslove, najčešće one zahtevne, košenja zapuštenih zelenih površina. Veoma je vredan i, uprkos invaliditetu, uvek spreman da radi. Među meštanima ga poznaju po kvalitetnom radu i spremnosti da brzo obavi posao. Nabavkom trimera mu se pruža šansa da zaradi više i poboljša svoj ekonomski status.

EHO akcija podrške je deo projekta „Obrazovanje i ekonomsko osnaživanje marginalizovanih grupa”, a realizuje se uz podršku Brot für die Welt i Diakonie Württemberg / Hoffnung für Osteuropa iz Nemačke.