Alat za izvesniju budućnost Sabita Demirija

1

23. Nov 2023.

U dom Sabita Demirija iz Beočina stigao je juče aparat za dubinsko pranje. Sabit - jedan od osamdesetsedmoro korisnika koje je EHO do sada podržao u okviru projekta: “Obrazovanje i ekonomsko osnaživanje marginalizovanih grupa” – želi da se bavi dubinskim pranjem nameštaja i vozila. On je završio srednju školu i aparat će mu pomoći da samostalno privređuje uslužnim dubinskim pranjem, koje će obavljati u garaži u dvorištu porodične kuće u kojoj živi sa roditeljima. Garažu će uskoro renovirati i prilagoditi novom poslu, u čemu će mu otac, građevinski radnik, mnogo pomoći.

U narednim ciklusima podrške korisnicima, EHO će pomoći da još četrdesetak ljudi lakše i brže dođe do alata koji su im preko potrebni da bi mogli da rade i izdržavaju porodice. EHO donacija pruža veliku šansu korisnicima da samostalno privređuju, te sebi i porodici obezbede izvesniju i sigurniju budućnost.

Paket podrške korisnicima obuhvata obuku o izradi biznis plana, nabavku opreme i alata za najbolje poslovne ideje i mentorsko praćenje i podršku.

Projekat “Obrazovanje i ekonomsko osnaživanje marginalizovanih grupa” se realizuje uz podršku Brot für die Welt i Diakonie Württemberg / Hoffnung für Osteuropa iz Nemačke.