IV sastanak saradnika na edukativnoj komponenti

IV sastanak saradnika na edukativnoj komponenti

12. Feb 2024.

Četvrti sastanak sa saradnicima na edukativnoj komponenti u okviru projekta “Obrazovanje i ekonomsko osnaživanje marginalizovanih grupa” koji se realizuje uz finansijsku podršku Brot für die Welt i Württemberg/Hoffnung für Osteuropa iz Nemačke, održan je dana 07.02.2024. godine u Ekumenskoj humanitarnoj organizaciji.

Teme sastanka su bile različite i aktuelne a usmerene na osnaživanje saradnika, postignuća i uspehe podržanih učenika i učenica

Kroz različite aktivnosti saradnici su imali priliku da razmenom iskustava, refleksijom i kroz diskusiju evaluiraju svoj rad i uz pomoć Sonje Miladinović koja je vodila sastanak donesu određene zaključke pomoću kojih će moći da unapred svoj rad.

Našu mrežu spoljnih saradnika čine nastavnici, pedagozi, pedagoški asistenti i učiteljice, koji su angažovani na projektu i svojim znanjem, radom i iskustvom pružaju podršku učenicima u školskom sistemu.

Edukativna komponenta projekta se sprovodi u četiri osnovne i dve srednje škole u Vojvodini. Podrška se kontinuirano pruža za 360 učenika, a cilj ove komponente je poboljšanje obrazovne integracije dece i mladih iz marginalizovanih grupa.