Toni Baftijari podržan frizerskim alatom

Toni Baftijari podržan frizerskim alatom

25. Apr 2024.

U srcu podstandardnog naselja Veliki Rit, Toni Baftijari, interno raseljeno lice i povratnik iz Nemačke, započinje ponovo svoj put ka izgradnji bolje budućnosti za sebe i svoju porodicu.

Njegovu priču i potragu za boljim životom odražava izuzetna odlučnost i snaga duha koja ga je na kraju dovela do Ekumenske humanitarne organizacije, koja mu je pružila podršku i ključni alat koji mu je potreban za unapređenje sopstvenog poslovanja.

Nakon povratka iz Nemačke, Toni je suočen sa izazovima adaptacije na novi život u Velikom Ritu. Ipak, njegova upornost i vera u bolju budućnost su neupitne. Kroz projekat "Obrazovanje i ekonomsko osnaživanje marginalizovanih grupa", Toni je dobio priliku da sebi obezbedi stabilan izvor prihoda i da ispiše novo poglavlje u svojoj životnoj priči radeći ono što voli a to je posao frizera.

Tonijeva priča predstavlja simbol snage ali i mogućnosti koji se pružaju svakom pojedincu koji ima hrabrosti da sanja i radi na ostvarenju svojih snova.

Projekat “Obrazovanje i ekonomsko osnaživanje marginalizovanih grupa” realizuje se uz podršku Brot für die Welt i Diakonie Württemberg / Hoffnung für Osteuropa iz Nemačke. Paket podrške korisnicima obuhvata obuku o izradi biznis plana, nabavku opreme i alata za najbolje poslovne ideje i mentorsko praćenje i podršku.