EHO na sajmu preduzetnika i privrednih društava

EHO na sajmu preduzetnika i privrednih društava

25. Apr 2024.

Ekumenska humanitarna organizacija je na „Sajmu preduzetnika i privrednih društava“, a u organizaciji Tehničke škole „Pavle Savić“, predstavila projekat „Obrazovanje i ekonomsko osnaživanje marginalizovanih grupa“. Cilj sajma je bio da se pomogne đacima na njihovom karijernom i profesionalnom putu, kao i da se pripreme i upoznaju sa tržištem rada. Posebno je istaknuta činjenica da su prošle godine dve učenice ove škole, po završetku školovanja, dobile startap grant od EHO u vidu alata i opreme za obavljanje posla za koji su se školovali.

Sajam su otvorili pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević i direktorka mr Mila Kostić. Osim EHO, na sajmu su se predstavili: JKP Vodovod i kanalizacija, DOO Danubius, DOO Don Don, DOO Nektar, PIK Bečej, DOO Karneks, Fruškogorske terme hotel, Hajneken pivara, Gradska uprava za zaštitu životne sredine, Nacionalna služba za zapošljavanje. Kompanije su se predstavile i  ponudile pozicije za koje se može konkurisati sa završenom srednjom školom, i istakle za koja zanimanja sa završenim fakultetom kod njih postoji najveća potreba.

Tehnička škola Pavle Savić je jedna od šest škola u Vojvodini sa kojom je uspostavljena saradnja na projektu „Obrazovanje i ekonomsko osnaživanje marginalizovanih grupa“, gde se sem podrške za postizanje što boljih školskih postignuća, radi i na pripremi učenika za tržište rada kroz različite radionice, obuke i dodelu alata i opreme. Projekat se realizuje se uz podršku Brot für die Welt i Diakonie Württemberg / Hoffnung für Osteuropa iz Nemačke.