Novi alat, novi početak

Novi alat, novi početak

21. May 2024.

Ekumenska humanitarna organizacija je kupovinom alata i opreme za rad, nedavno podržala tri korisnika u okviru projekta „Obrazovanje i ekonomsko osnaživanje marginalizovanih grupa”. Ovaj projekat se realizuje uz podršku Brot für die Welt i Diakonie Württemberg / Hoffnung für Osteuropa iz Nemačke.

Stevanka Aleksandrović iz Čuruga je jedna od korisnica koja je dobila podršku kroz ovaj projekat. Stevanka se već godinama bavi proizvodnjom i prodajom kolača, a novi alat koji je dobila omogućiće joj da dalje unapređuje svoje poslovanje. Ovaj alat doprinosi razvoju njenog asortimana usluga, omogućavajući joj da proširi ponudu i poboljša kvalitet svojih proizvoda. Stevanka se nada da će joj nova oprema doneti više narudžbi.

Boban Jung iz Novog Bečeja je varioc sa višegodišnjim iskustvom, koji je takođe dobio podršku u vidu novog alata. Nakon više godina rada u ovoj delatnosti, Boban sada ima priliku da samostalno razvija sopstveno poslovanje sa sopstvenim alatom. Nova oprema će mu omogućiti da preuzima zahtevnije poslove, povećavajući tako svoju efikasnost i kvalitet rada. Boban se nada da će mu ova podrška omogućiti stabilne i svakodnevne prihode.

Nikola Vasić iz Đurđeva, koji se bavi održavanjem zelenih površina, prvi put ima sopstveni alat zahvaljujući ovom projektu. Do sada je morao da iznajmljuje alat od drugih, što mu je često otežavalo rad i smanjivalo prihode. Sada, sa sopstvenom opremom, Nikola može efikasnije obavljati svoje poslove, povećavajući tako svoje prihode i osiguravajući bolju ekonomsku stabilnost za sebe i svoju porodicu.

Ovaj projekat Ekumenske humanitarne organizacije pokazuje koliko je važna podrška u obliku adekvatnog alata i opreme za rad, jer ona omogućava marginalizovanim grupama da postignu ekonomsku samostalnost i unaprede svoj životni standard. Paket podrške korisnicima obuhvata obuku o izradi biznis plana, nabavku opreme i alata za najbolje poslovne ideje i mentorsko praćenje i podršku.