Podržano osnivanje novog preduzeća

Podržano osnivanje novog preduzeća

22. May 2024.

Alen Amedov dobio je dragocenu podršku koja će mu omogućiti da obezbedi stabilniju budućnost za svoju petočlanu porodicu. Projekat u okviru kojeg je Alenu pružena pomoć sprovodi se uz podršku organizacija Brot für die Welt i Diakonie Württemberg / Hoffnung für Osteuropa iz Nemačke.

Uz pomoć EHO-a, Alen je nakon prisustvovanja naprednim obukama uspešno registrovao svoje preduzeće i opremljen je svim neophodnim alatima za molerske radove. Pored podrške u alatu, Alen će imati i mentorsku podršku tokom trajanja projekta, kao i plaćene knjigovodstvene usluge u periodu od 6 meseci.

Alen je jedini je zaposlen u svojoj porodici i njegova zarada je ključna za ekonomsku stabilnost domaćinstva. Ova podrška ne samo da mu pruža priliku za stabilniji prihod već mu omogućava i da dugoročno planira razvoj svog preduzeća.

Alenovo preduzeće ima sve predispozicije za dalji razvoj i unapređenje poslovanja, a on se nada da će uz pomoć svoje marljivosti i posvećenosti uspeti da proširi obim posla i zaposli još radnika u budućnosti.