Veseli dan u Svratištu: Proslava Međunarodnog dana borbe protiv dečijeg rada

Veseli dan u Svratištu: Proslava Međunarodnog dana borbe protiv dečijeg rada

13. Jun 2024.

U  Svratištu za decu i mlade Grada Novog Sada povodom Međunarodnog dana borbe protiv dečijeg rada, koji se obeležava 12. juna, organizovane su raznovrsne aktivnosti za decu. Avantura animatori kapetan Luka, Stole Žbunj i Vukašin, pripremili su niz uzbudljivih igara za korisnike Svratišta.

Deca su učestvovala u Igri mudrosti, poligonu, slagala puzzle, okušala se u takmičenju sa lukom i strelom i rešavala slagalice. Uključeno je bilo 16 dece, a oko organizacije su pomagali i zaposleni u Svratištu. Atmosfera je bila ispunjena smehom i radosti dok su deca uživala u svakoj igri.

Dan je završen veselim mečevima od balona koje su animatori podelili deci, donoseći im osmehe na lica. Ovaj događaj je još jednom pokazao koliko su zajedništvo i radost važni u životima dece, posebno u danima koji skreću pažnju na važna društvena pitanja poput borbe protiv dečijeg rada.

Ova aktivnost organizovana je u okviru projekta "Podrška deci koja su u riziku da budu uključena u život i/ili rad na ulici", koji Ekumenska humanitarna organizacija realizuje uz podršku H.Stepic CEE Charity.