Održana obuka o pisanju biznis plana u prostorijama EHO-a

Održana obuka o pisanju biznis plana u prostorijama EHO-a

28. Jun 2024.

U prostorijama Ekumenske humanitarne organizacije, 26. juna 2024. godine, uspešno je održana obuka o pisanju biznis plana. Ova edukativna sesija okupila je kandidate iz Vojvodine koji su se prijavili na konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu novih mašina i opreme, sa ciljem započinjanja ili unapređenja sopstvenog poslovanja.

Prisutni kandidati su tokom obuke imali priliku da dobiju stručnu podršku i savete od EHO tima. Ova pomoć im je omogućila da uspešno savladaju sve aspekte izrade biznis plana, pružajući im šansu za sigurniju ekonomsku budućnost kako za njih, tako i za njihove porodice.

Učesnici su predstavili raznovrsne biznis planove koji su obuhvatali različite delatnosti, uključujući manikir i pedikir usluge, poslove varioca, obradu drveta, vodovodne instalacije i druge. Obuka je svim učesnicima pružila dragocenu priliku da se upoznaju sa ključnim poslovnim pojmovima i elementima koji doprinose uspešnom poslovanju.

Određen broj kandidata će biti selektovan za dodatnu pomoć u kupovini alata. Ova podrška je deo projekta "Obrazovanje i ekonomsko osnaživanje marginalizovanih grupa", koji se realizuje uz podršku nemačkih organizacija Brot für die Welt i Diakonie Württemberg / Hoffnung für Osteuropa.