Znanje ima moć

Znanje ima moć

25. Jun 2020.

Udruženje “Romsko srce Kruševac” i ‘’Roma Centar’’ iz Kragujevca sprovode projekat “Znanje ima moć” koji ima za cilj da osnaži romsku zajednicu na teritoriji Kragujevca i Kruševca za aktivno traženje posla kroz različite obuke o pisanju radne biografije, motivacionog pisma i organizovanjem obuka za stručna zanimanja. Poseban fokus je dat stručnom osposobljavanju povratnika iz Savezne Republike Nemačke u Republiku Srbiju na osnovu Sporazuma o readmisiji.
Do sada je kroz obuke za pisanje radne biografije i motivacionog pisma prilikom konkurisanja za posao, kao i motivacione radionice za aktivno traženje posla učestvovalo preko 40 polaznika/ca. Šest Romkinja je upisalo obuku za stručna zanimanja i prekvalifikaciju u Kruševcu i Kragujevcu.
Projekat “Znanje ima moć” se realizuje u okviru projekta “Lokalni mehanizmi za integraciju marginalizovanih grupa” koji finansira HfO (Hoffnung fur Osteuropa) i DW (Diakonie Wurtemberg) iz Nemačke, a sprovodi ga Ekumenska humanitarna organizacija iz Novog Sada.
Projekat podržava lokalne inicijative koje doprinose pozitivnim društvenim promenama i jačanju građanskih inicijativa u Republici Srbiji.