Održan drugi ciklus obuka za preduzetničke inicijative

Održan drugi ciklus obuka za preduzetničke inicijative

28. Apr 2021.

Drugi ciklus od tri obuke namenjen korisnicima iz Vojvodine koji pokazuju potencijal za proširenje postojećeg posla, održan je u EHO centru. Pravni i knjigovodstveni aspekt poslovanja, marketing i planiranje bile su oblasti koje su obuhvaćene ovim ciklusom obuka. Takođe, predstavljene su različite forme udruživanja, prednosti registracije a polaznici su upoznati sa odgovornostima i obavezama koje sa sobom nosi registracija samostalnog posla. Cilj naprednih obuka jeste jačanje kapaciteta korisnika i povećanje preduzetničke svesti. 

U narednom periodu, planirano je da se podrži još šest preduzetničkih inicijativa u procesu registracije njihove delatnosti, grantovima za nabavku alata i opreme kao i kontinuiranom konsultativnom podrškom.

Trogodišnji projekat “Unapređenje socio-ekonomske situacije marginalizovanih u Vojvodini kroz edukaciju i ekonomsko osnaživanje“ Ekumenska humanitarna organizacija sprovodi uz podršku Brot für die Welt i Diakonie Württemberg / Hoffnung für Osteuropa iz Nemačke.