Radionica profesionalne orijentacije za učenike osmog razreda

Radionica profesionalne orijentacije za učenike osmog razreda

20. May 2021.

Radionica posvećena profesionalnoj orijentaciji održana je u Subotici koja je jedno od sedam mesta u Vojvodini gde se pruža podrška obrazovnoj integraciji dece iz marginalizovanih grupa.

Analiza informacija, diskusija, predavanje, rangiranje interesovanja, su metode korišćene na radionici čiji je cilj bio da učenike osmog razreda osposobi za samostalno prikupljanje informacija u vezi sa upisom u željene srednje škole kao i da se upoznaju sa dokumentacijom i procedurama pri upisu.

Aktivnim učešćem kroz grupnu diskusiju kao i individualnim radom,  deca su analizirala  obrazovne profile i istraživala srednje škole u skladu sa svojim interesovanjima i uspehom u osnovnoj školi. Predstavljen je i predstojeći Kalendar aktivnosti za sprovođenje završnog ispita na kraju osnovnog obrazovanja i prijemnog ispita i upisa u srednje škole.

Radionica je održana u okviru projekta “Unapređenje socio-ekonomske situacije marginalizovanih u Vojvodini kroz edukaciju i ekonomsko osnaživanje“ koji je podržan od strane Brot für die Welt i Diakonie Württemberg/Hoffnung für Osteuropa iz Nemačke.