Povodom Međunarodnog dana borbe protiv dečijeg rada

Podrška volontera i predstavnika strukovnog udruženja policije Dr Rudolf Arčibald Rajs

12. Jun 2021.

Međunarodni dan borbe protiv dečijeg rada 12.jun, ustanovljen je 2002. godine i predstavlja dan kada se podseća da u društvu postoje deca koja ulicu vide kao glavni faktor identifikacije. U susret pomenutom započet je ciklus radionica Sportske aktivnosti, koje se u okviru projekta „Terenski rad sa decom koja su u riziku da budu uključena u život i/ili rad na ulici“ održavaju treću godinom zaredom, a sa ciljem pružanja podrške pri organizaciji slobodnog vremena. Ciljnu grupu čine deca i mladi koji su usled teških životnih okolnosti izloženi rizicima koje prekovremeni boravak na ulici donosi.

Svake subote volonteri angažovani na projektu zajedno sa vršnjačkim edukatorima iz podstandardnog naselja Veliki Rit okupljaju navedenu ciljnu grupu u prepodnevnom časovima pružajući im alternativu u korišćenju slobodnog vremena. U ovogodišnji ciklus je uključeno 27-oro dece i mladih. Po završetku letnjeg dela radionica učesnicima će biti podeljena obuća, a nastavak radionica se očekuje od jeseni, kada će biti uručene i zahvalnice za učešće. U organizaciju radionica uključeni su i predstavnici strukovnog udruženja policije dr Rudolf Arčibald Rajs.

Projekat „Terenski rad sa decom koja su u riziku da budu uključena u život i/ili rad na ulici“ EHO realizuje uz podršku H.Stepic CEE fondacije.