Reportaža RTV Vojvodina o isporuci alata korisniku EHO podrške za samozapošljavanje

Reportaža RTV Vojvodina o isporuci alata korisniku EHO podrške za samozapošljavanje

24. Jun 2021.


RTV Vojvodina je u okviru emisije Novosadske razglednice u popodnevnom terminu 16. Juna 2021. Godine objavila reportažu o korisniku EHO projekta „Podrška za novi početak“ koji je dobio alat za samozapošljavanje. Reportažu možete pogledati ovde https://www.youtube.com/watch?v=BwLDPmFM6Wo

Radi se o Cveti Novakoviću iz Zmajeva, koji ima 44 godine i živi sa suprugom i dvoje dece od socijalne pomoći. On je sa porodicom boravio u Nemačkoj 17 meseci od 2015. godine tražeći azil, te je kao povratnik konkurisao za podršku za samozapošljavanje u okviru ovog projekta.

Za bavljenje poslom uslužnog obrađivanja bašti i uređivanja dvorišta na kućnu adresu EHO mu je isporučio dizel motokultivator i motorni trimer. Cveta je tom prilikom izrazio izuzetno zadovoljstvo ovom opremom koja će mu omogućiti ostvarivanje prihoda za njegovu porodicu.

Ova usluga podržana je od Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u okviru Programa „Migracije za razvoj“ (PME). Program je deo šire inicijative „Povratak u nove šanse“ nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ).