Uručena oprema za pranje automobila i tepiha Rudiju Petroviću kao podrška samozapošljavanju

09. Jul 2021.


Rudi Petrović je rođen u Nemačkoj i više puta je boravio tamo tražeći azil. Sada ima 27 godina i živi u Rumi od socijalne pomoći. Ovih dana EHO mu je na kućnoj adresi uručio traženu opremu za pranje automobila i tepiha, kao deo podrške za samozapošljavanje nezaposlenih povratnika iz Nemačke, u sklopu EHO projekta „Podrška za novi početak“.

Pošto je imao neko prethodno  iskustvo rada u autoperionici, Rudi je rešio da iskoristi garažu koju ima u kući i počne da se ozbiljnije bavi dubinskim pranjem i čišćenjem automobila i tepiha. Dobijena oprema i stručna podrška EHO savetnika u vođenju posla do kraja projekta, omogućiće mu da razvije posao i tako osigura bolju budućnost za sebe i svoju buduću porodicu.

Usluge pružene u okviru ovog projekta su podržane od Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u okviru Programa „Migracije za razvoj“ (PME). Program je deo šire inicijative „Povratak u nove šanse“ nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ).