Donirano 40 tablet uređaja školama u Žablju i Đurđevu

Donirano 40 tablet uređaja školama u Žablju i Đurđevu

16. Sep 2021.

U prostorijama Opštine Žabalj održana je svečana dodela, prilikom koje je donirano 40 tablet uređaja osnovnim školama "Miloš Crnjanski" iz Žablja i "Jovan Jovanović Zmaj" iz Đurđeva. Tableti su uručeni i tutorima vršnjacima koji su đaci ovih škola. Tablet računari postaju deo digitalne biblioteke koja će pomoći boljem digitalnom opismenjavanju dece, ali koja će služiti i kao deo podrške deci koja nastavu prate online a nemaju potrebnu opremu za to. Digitalna biblioteka će doprineti lakšem praćenju gradiva tokom online nastave uzrokovane pandemijom. Tablet uređaji će se po potrebi izdavati ne samo za potrebe ovog projekta nego i za kasnije potrebe i dodatno digitalno opismenjavanje dece.

Ovaj događaj, deo je aktivnosti u sklopu projekta "Pružanje dodatne podrške u obrazovanju deci iz osetljivih grupa kao odgovor na pandemiju Kovid-19"  koji za cilj ima podršku školskoj deci i njihovim roditeljima koji su dodatno pogođeni krizom covid19 i koji su na ivici egzistencije. 

Projekat se sprovodi u partnerstvu sa Opštinom Žabalj, O.Š. „Miloš Crnjanski“, Žabalj, O.Š. „J. J. Zmaj“, Đurđevo, Centrom za socijalni rad opštine Žabalj i Kancelarijom za inkluziju Roma.