URUČENA OPREMA ZA ZIDARSKE RADOVE KORISNICIMA IZ KIKINDE I ILANDŽE

slika 1

01. Dec 2021.

U okviru poslednjeg ciklusa dodele alata u okviru projekta koji se realizuje uz podršku Diakonie Württemberg i Brot für die Welt iz Nemačke, podržani su Veljko Ferković iz Kikinde i Borivoj Nikola iz Ilandže.

 

Veljko se bavi betoniranjem, zidanjem i malterisanjem i u tom poslu ima oko 5 godina iskustva. Do sada je morao da pozajmljuje alat kako bi mogao da radi, što je često umanjivalo njegovu zaradu. Sa opremom koju je dobio sada će biti u prilici da radi sa sopstvenim alatom i samim tim više prihoduje i doprinese ekonomskom osnaživanju porodice.

 

Borivoj poseduje višegodišnje iskustvo u završnim radovima u građevini, poput gletovanja i gipsarskih radova. Kao i Veljko, Borivoj je morao da pozajmljuje alat od poslodavca da bi bio u mogućnosti da radi. Alat i oprema koju je dobio će mu omogućiti da samostalno radi sa svojim alatom i samim tim više zaradi. Kada god postoji mogućnost, u posao uključuje i sina kako bi zajednički uspeli da doprinesu poboljšanju uslova života njihove sedmočlane porodice.

 

Paket podrške korisnicima obuhvata obuku o izradi biznis plana, nabavku opreme i alata za najbolje poslovne ideje i mentorsko praćenje i podršku i deo je prrojekta: “Unapređenje socio-ekonomske situacije marginalizovanih u Vojvodini kroz obrazovanje i ekonomsko osnaživanje“.