Novi početak za korisnike iz Novog Sada i Grabovaca

Novi početak za korisnike iz Novog Sada i Grabovaca

10. Oct 2024.

U okviru projekta „Obrazovanje i ekonomsko osnaživanje marginalizovanih grupa“, koji sprovodi EHO uz podršku organizacija Brot für die Welt i Diakonie Württemberg / Hoffnung für Osteuropa iz Nemačke, dodeljeni su alati novim korisnicima iz Novog Sada i Grabovaca, otvarajući im mogućnost za sigurniju i stabilniju budućnost.

Boris Balog, stolar iz Novog Sada s dugogodišnjim iskustvom u izradi kuhinjskih elemenata i drugih proizvoda od drveta, dobio je alat koji će mu omogućiti dalji razvoj poslovanja i proširenje ponude. Ova podrška ne samo da će unaprediti njegove zanatske veštine, već će mu pružiti priliku da obezbedi ekonomski stabilniju budućnost za svoju porodicu.

Nenad Milovanović iz Grabovaca dobio je opremu za zavarivanje, što će mu omogućiti da započne posao koji će značajno doprineti stabilnosti njegove porodice. Ova podrška mu pruža priliku za razvoj novih veština i jačanje ekonomske nezavisnosti.

Paket podrške korisnicima obuhvata obuku o izradi biznis plana, nabavku opreme i alata za najbolje poslovne ideje, kao i mentorsko praćenje i podršku u daljem razvoju poslovanja.