Sastanak i osnaživanje lokalnih saradnika

Sastanak i osnaživanje lokalnih saradnika

11. Oct 2024.

Od srede 09. do petka 11. oktobra održan je supervizijski sastanak sa saradnicima koji su angažovani na projektu „Podrška obrazovanju socijalno deprivirane dece i mladih u Srbiji“. Kao i prethodnih puta, pored projektnih pitanja i razmene iskustava sa terena, i ovaj sastanak je iskorišćen za sticanje novih znanja i dalje osnaživanje naših saradnika. 

 

Stručne radnice Svratišta za decu i mlade Grada Novog Sada Maja Nedeljković i Rebeka Sabo predstavile su ovu socijalnu uslugu čiji je cilj poboljšanje života dece i mladih koje žive i rade na ulici. Pošto ovo ne postoji u manjim lokalnim zajednicama u kojima realizujemo projekat, prezentacija je bila prilika da naši saradnici čuju na koji način Svratište pruža usluge posebno kada je podrška obrazovanju dece u pitanju. 

 

I na ovom susretu deo naših saradnika je predstavio primere dobre projektne prakse iz svojih škola; o iskustvima iz Vranja, Kraljeva, Bošnjaca i Mionice govorili su nam Mevlida Demić, Zoran Petrović, Nenad Asanović i Milorad Jovanović.

 

Projekat „Podrška obrazovanju socijalno deprivirane dece i mladih u Srbiji“ realizuje se uz podršku nemačke organizacije Brot für die Welt. Cilj projekta je da se poboljšaju šanse i uspeh u obrazovanju dece i mladih koji dolaze iz porodica nižeg socio-ekonomskog statusa.