Podrška obrazovanju dece u Zrenjaninu

Podrška obrazovanju dece u Zrenjaninu

27. Feb 2020.

Projektni tim Ekumenske humanitarne organizacije posetio je 26. februara 2020. godine Osnovnu školu „Petar Petrović Njegoš“ u Zrenjaninu.

Zrenjanin je jedna od sedam lokalnih zajednica u Vojvodini u kojima naša organizacija sprovodi projekat “Unapređenje socio-ekonomske situacije marginalizovanih u Vojvodini kroz edukaciju I ekonomsko osnaživanje” sa ciljem da se u okviru obrazovne komponente projekta, poboljša obrazovna integracija dece i mladih iz marginalizovanih grupa.

Prilikom posete školi, učenici su se predstavili kroz kratak program na romskom, srpskom, nemačkom i engleskom jeziku nakon čega je usledila podela školskog pribora, koja je uz mentorski rad, radionice i podršku u pribavljanju neophodnih dokumenata, jedna od aktivnosti ovog projekta. Ovom prilikom se razgovaralo sa direktorkom škole i nastavnim osobljem koje je uključeno u projekat. Istaknuto je da projekat značajno doprinosi motivaciji i školskoj integraciji dece.

Trogodišnji projekat “Unapređenje socio-ekonomske situacije marginalizovanih u Vojvodini kroz edukaciju I ekonomsko osnaživanje“ Ekumenska humanitarna organizacija sprovodi uz podršku Brot für die Welt i Diakonie Württemberg/ Hoffnung für Osteuropa iz Nemačke.