Međunarodni dan dece koja su uključena u život i/ili rad na ulici

Međunarodni dan dece koja su uključena u život i/ili rad na ulici

13. Apr 2020.

12. april je datum kada obeležavamo Međunarodni dan dece koja su uključena u život i/ili rad na ulici. Na ovaj datum se podsećamo koliko smo zajedničkim naporima uspeli i doprineli stvaranju uslova u kojima će sva deca imati jednake uslove za razvoj i srećno detinjstvo.

Novonastala situacija, uzrokovana Covid-19 krizom uslovila je nemogućnost zajedničkog rada i okupljanja, na kratko nas je fizički udaljila. Ono što je sada u prvom planu jeste psihološka podrška, i pripremanje za prevazilaženje svih mogućih posledica koje će se javiti. U skladu sa tim, ovogodišnji 12.april obeležava se pored gore navedenog vida pružanja podrške i razvijanjem plana aktivnosti koje će decu ponovo uključiti u aktivnosti bitne za njihov razvoj i sreću, za vreme kada ćemo ponovo kroz osmeh poslati poruku o važnosti zajedničkih napora da doprinesemo kreiranju jednakih uslova za svako dete, bez obzira na težinu životnih okolnosti. Društvo u najboljem interesu dece je ono čemu težimo.

Projekat Terenski rad sa decom koja su uključena u život i/ili rad na ulici od 2009.godine podržava H.Stepic CEE Charity.