Zelene dame – Projekat podrške onkološkim pacijentima na Institutu za onkologiju Vojvodine

 Zelene dame – Projekat podrške onkološkim pacijentima na Institutu za onkologiju Vojvodine

Projekat predstavlja saradnju između Ekumenske humanitarne organizacije i Instituta za onkologiju Vojvodine. Cilj projekta je pružanje praktične, funkcionalne, socijalne i emotivne podrške pacijentima koji borave na Instituta za onkologiju Vojvodine, poboljšanje kvaliteta njihovog boravka na Institutu, kao i promovisanje volonterskog rada u zdravstvenim ustanovama.

Projekat je osmišljen sa ciljem što uspešnije realizacije vizije koja za svrhu ima direktnu dobrobit pacijenata tokom njihovog boravka na Institutu, ali i pružanje praktične pomoći medicinskom osoblju Instituta.

Emotivna podrška pacijentima podrazumeva razgovor, slušanje, pravljenje društva u časovima usamljenosti i čitav niz usluga neophodnih u svakodnevnim potrebama bolesnika koji su nepokretni ili ograničeno pokretni (nabavka, komunikacija sa rodbinom telefonom, hranjenje, šetnja sa pacijentom po krugu bolnice, pomoć pri komunikaciji sa osobljem u višejezičnoj sredini, pomoć osoblju pratnjom bolesnika radi pregleda na drugo odeljenje itd.) koje čine boravak pacijenta u bolnici udobnijim i podnošljivijim a koje malobrojno i prezauzeto osoblje ne stiže. 

 

Period implementacije: 1. januar 2020 – 31. decembar 2020. godine

Partner: MOWE

Koordinatorka: Borka Vrekić > borka@ehons.org