EHO-Apel, podrška ugroženim romskim porodicama za vreme Covid-19

EHO-Apel, podrška ugroženim romskim porodicama za vreme Covid-19
Ekumenska humanitarna orgnizacija je obezbedila pakete humanitarne pomoći romskim ugroženim porodicama na teritoriji Srbije kroz projekat "EHO-Apel, podrška ugroženim romskim porodizama za vreme Covid-19" koji je podržao program Nada za Istočnu Evropu (Hoffnung fur Osteruropa – HfO) i Dijakonija Virtemberg iz Nemačke. U periodu od januara do maja 2021. godine je podeljeno 130 paketa jednokratne ugrentne pomoći kao vid hitne intervencije porodicama koje su dodatno pogođene krizom koju je prouzrokovala pandemija COVID 19.      

S obzirom da su mapirane porodice rasprostranjene širom Srbije, distribucija paketa je izvršena kroz Mrežu lokalnih saradnika za integraciju koji su se postarali da pomoć stigne do onih porodica kojima je to preko potrebno.      

Humanitarna pomoć u vidu paketa hrane, sredstava za ličnu higijenu i higijenu prostora podeljena je najugroženijima romskim stanovnicima u sledećim opštinama i gradovima Republike Srbije: Novi Sad, Sremska Mitrovica, Vladičin Han, Surdulica, Novi Bečej, Stari Bečej, Bačka Palanka, Smederevska Palanka, Bujanovac, Babušnica, Kikinda, Crepaja, Mali Iđoš, Kruševac, Kragujevac, Lebane, itd.

Ova podela je deo širih napora Ekumenske humanitarne organizacije da pomogne u otklanjanju posledica uzrokovanih pandemijom koronavirusa u Srbiji.

Period implementacije: od januara do maja 2021.

Mesto: cela Srbija

Koordinator: Milisav Milinković, mail: milisav@ehons.org