Milisav Milinković

Milisav Milinković

Milisav Milinković u Ekumenskoj Humanitarnoj organizaciji je aktivan od 2005. godine u okviru Centra za volontere i programa ''Crvena linija''. Trenutno se nalazi na poziciji Projektnog koordinatora i direktno je zadužen za podršku reintegraciji povratnika iz Savezne Republike Nemačke u Republiku Srbiju.

Milisav po zanimanju specijalista – menadžer ljudskih resursa i omladinski radnik (Završen II nivo Proni studija – Socijalne edukacije i komunikacije, Jönköping, Švedska). Završio osnovne studije novinarstva u Novosadskoj novinarskoj školi. Višegodišnje iskustvo u kreiranju politika, strategija, obuka i akcionih planova za vladin, nevladin i biznis sektor kao i u kooridnisanju projekata i programa kako na lokalnom, regionalnom, tako i na nacionalnom i internacionalnom nivou.

Milisav je konsultant, trener i koautor nekoliko priručnika, istraživanja i publikacija iz oblasti neformalnog obrazovanja, organizacijskog menadžementa i mirovne kulture. Bavi se menadžmentom, omladinskom politikom, odnosima sa javnošću, omladinskim informativnim radom (sertifikovani omladinski info radnik ERYICA – Evropske agencije za informisanje i savetovanje mladih), interkulturalnim učenjem  (akreditovan interkulturalni lider od strane nemačko- francuske kancelarije za mlade) i zagovornik je nenasilne kulture i mirovnog obrazovanja.

Hobi: čitanje, fotografisanje i putovanja.

E-mail: milisav@ehons.org