Spremni i uspešni u Nemačku

Spremni i uspešni u Nemačku

Projekat „Spremni i uspešni u Nemačku“ je projekat Dijakonije Baden iz Nemačke i podržava ljude u Albaniji, Armeniji, Etiopiji, Bosni i Hercegovini, Gruziji, Kosovu*, Severnoj Makedoniji, Turskoj, Ukrajini, Nigeriji i Srbiji koji žele da se presele u Nemačku. Državljani Rusije se savetuju iz Nemačke. Projekat savetuje i podržava ljude koji žele da se presele u Nemačku iz porodičnih razloga (doseljenje dece ili supruga/e), u poslovne svrhe ili u svrhu obuke.

Projekat pruža sve informacije koje su potrebne za emigraciju. Pruža podršku tokom procesa dobijanja vize, informiše o onome šta se može očekivati nakon dolaska u Nemačku. Pomaže optimalnoj pripremi za život u Nemačkoj.

Za više informacija o projektu i legalnim putevima u Nemačku posetite: Pripremljeno i uspešno u Nemačku (legal-migration.de)

Ovaj projekat se finansira iz sredstava EU Fonda za azil, migracije i integraciju, Savezne Republike Nemačke i Diakonije Nemačke.

* Ova oznaka ne prejudicira status Kosova i u skladu je sa Rezolucijom Saveta bezbednosti UN 1244/1999, kao i sa mišljenjem Međunarodnog suda pravde o kosovskoj deklaraciji nezavisnosti